
רשלנות רפואית היא תוצאה של הגשת שירותים רפואיים לחולה בדרך שאינה זהירה כפי שמצופה מרופא או אדם העוסק בתחום הרפואי. בשל טיפול זה נגרם נזק למטופל. אילו טופל הנושא על ידי הצוות הרפואי בדרך הנכונה, התוצאה הייתה שונה לחלוטין.
דוגמאות למקרי רשלנות רפואית
- אדם פנה לרופא משפחה והתלונן על כך שהוא לא חש בטוב. הסימנים שעליו דיבר החולה הם סימפטומים מובהקים של מחלת הסרטן אך הרופא לא התייחס ברצינות למידע שהעביר לו המטופל והוא לא חשב שמדובר בבעיה אמתית ולכן גם לא הפנה אותו לבדיקות ההכרחיות. התנהלות זו גרמה לכך שהמחלה התגלתה רק בשלב מאוחר יותר, וכך למטופל נגרם נזק והרופא התרשל במילוי תפקידו.
- יש מקרים שבהם בוצעו בדיקות רפואיות אך לא מסרו למטופל את תוצאותיהם ולכן לא היה אפשר להמשיך בטיפול הנכון.
- אם רופא לא מילא אחר חובת הזהירות הנדרשת ממנו וביצע הליך רפואי מקובל בצורה לא אחראית ולא נאותה.
- אי נקיטת בהליכים סטנדרטים המקובלים בתחום הרפואה היא סוג של רשלנות רפואית, כיוון שזה נוגד את ההנחיות הנורמטיביות.
- אדם שהיה אמור לעבור צילום רנטגן אך לא קיבל הפניה לכך או לחילופין אדם שביצע את הצילום אך הרופא המפענח טעה באבחנתו. גם זו רשלנות רפואית.
- רופא שלאור מצבו של החולה לא דאג להפנות אותו לביצוע בדיקות אלמנטריות כמו בדיקות דם, ביופסיה או הדמיית סי.טי. באופן מידי, גם הוא התרשל בתפקידו.
רשלנות באבחנה
על כתפיו של כל רופא מונחת אחריות כבדה ומורכבת. כדי לאבחן כראוי הוא אמור להתחשב בתוצאות של בדיקות רבות, בנראותו של החולה ובבדיקה פיזית שיבצע. לכן עליו לפעול בזהירות סבירה. בעת קביעת האבחנה הרפואית. חובתו של הרופא היא לבדוק באופן מעמיק את כל הנתונים לבד או להפנות את המטופל לביצוע בדיקות מקיפות נוספות. אפשרות נוספת היא לחשוב יחד באמצעות קונסיליום רפואי עם רופאים מומחים נוספים. ואם הרופא לא פעל כך הרי שיש כאן התרשלות רפואית.
חבל דק עובר בין מקרים שהם רשלנות רפואית מובהקת לבין אלה שהן טעויות אנוש. קיימות טעויות באבחון שקורות עקב טעות בשיקול הדעת המקצועי ולכן זו אינה רשלנות רפואית, אך אם הייתה כאן טעות בלתי סבירה, זו רשלנות רפואית.
אחריותו של הרופא היא לוודא שקיים רישום מפורט של כל אחד מהנתונים הרפואיים על החולה בתיק שלו. העדר הרישום או ראיה של נתון זה או אחר שהוא אקוטי לבריאותו ולהמשך הטיפול בחולה יוצר בעיה חמורה של המשכיות בטיפול שהוא צורך קיומי לטיפול בחולה. אי הרישום עלול ליצור טעות באבחנה בהמשך הדרך הטיפולית בחולה ולכן זו רשלנות רפואית.
רשלנות בהסכמה מדעת
זכות בסיסית של כל חולה היא לקבל את מלוא המידע על הטיפולים הרפואיים שהוא עומד לקבל. הרופא אמור לתת לו הסבר מקיף על הסיכונים והחלופות האפשריות ועל פי מידע לוגי זה, המטופל יקבל את ההחלטה אם הוא מעוניין בטיפול זה או לא. אי העברת המידע היא הפרת חובת הזהירות אם יגיש החולה תביעה בגין רשלנות רפואית בגין המקרה, יחקור בית המשפט את קיומו של קשר סיבתי ומה היו ההשלכות של קבלת הטיפול שבוצע ללא ידיעת החולה.
הולדה בעוולה
יילוד שנולד עם מום מולד או מוגבלות מולדת, הוא במקרים רבים עילה לתביעה על רשלנות רפואית כיוון שהרופא לא המליץ לבצע הפסקה של ההיריון הלא תקין. זה קורה עקב אבחון כושל, ייעוץ לא אחראי או פענוח שגוי של הבדיקות השונות של האימא ושל העובר ועוד. כל מחלה קטנה או גדולה אמורה להדליק נורית אזהרה ועל הצוות הרפואי להקדים רפואה למכה ולחשוב על כל ההשלכות הרפואיות של כל תופעה קטנה כגדולה שעלולה לסכן את העובר ואת אמו.
תביעה בגין רשלנות רפואית
אם לאחר בחינת פרטי המקרה, אתם ועורכי הדין המומחה לתחום הרשלנות הרפואית שבחרתם משוכנעים כי קיימת עילה מספקת להגשת כתב תביעה, מבצעים זאת ודורשים פיצוי כספי מקסימלי בגין המקרה
האם מאמר זה עזר לך?