תביעה בנושא רשלנות רפואית

הצוותים הרפואיים בישראל הם מועטים מדי בהשוואה לכמות החולים הממלאים את חדר המיון ואת מחלקות האשפוז, בהשוואה לעולם המערבי. הרופאים במחלקות עובדים שעות רבות, ולכן כושר השיפוט שלהם ובהירות המחשבה וההחלטה שלהם אינם במיטבם. הגורמים הללו משפיעים השפעה ישירה על טיב השירות שמקבלים החולים.

תביעה בנושא רשלנות רפואית היא תביעה בדרך כלל של משפחות בגין רשלנות בביצוע האבחון, הסקת המסקנות או המהלכים הרפואיים כמו בדיקות וניתוחים לבן משפחתם.

אדם חולה המגיע לחדר מיון ונזקק לטיפול רפואי סומך על הצוות הרפואי שיטפל בו במלוא המקצועיות, שיבצע את האבחון המקצועי והנכון, ימליץ על הבדיקות הנדרשות וישלול מחלות שאינן משויכות לתופעות שמהן הוא סובל. הצוות הרפואי אמור לבצע סיעור מוחות עם רופאים ומומחים נוספים ובסופו של התהליך להגיע למסקנות הנכונות ולפעול על פיהן. רובם של החולים אינם מבינים ברפואה, הם לא למדו ולא התמחו כמו הרופאים ולכן מקבלים את הקביעה של הרופא כיון שהם מעריכים מאד את הידע הרפואי והניסיון רב השנים שלהם.

אם לדעתו, של הרופא על החולה להשתחרר לביתו, יעביר לו הרופא את המסמכים הרלוונטיים וידריך אותו על המשך טיפול בקהילה או לחילופין אם מצבו מצריך המשך טיפול בבית החולים יבקש הרופא לאשפז את החולה.

בבתי חולים רבים בארץ, קורים מקרים רבים של רשלנות רפואית, לדוגמה

  • חולים ששוחררו מחדר המיון אף על פי שחשו מאד לא טוב. תוך פרק זמן קצר הם שבו למיון כשמצבם חמור הרבה יותר או נפטרו עקב העובדה שמחלתם לא אובחנה כראוי ולכן לא טופלה כראוי.
  • קביעה לא נכונה של מחלה, כמו אדם שאובחן כפי הנראה בטעות כחולה סרטן, עבר טיפולים כימותרפיים קשים מאד, שהחלישו את גופו הפיסי, התישו אותו נפשית ומנעו ממנו לתפקד. לאחר כשנה של טיפולים, נאמר לו כי הייתה טעות באבחנה ולמעשה לא היה לו סרטן כלל.
  • חוסר תשומת לב לשינוי במצבם הבריאותי של החולים בזמן אשפוז או ניתוח, קבלת החלטות שגויות שגורמות לשינוי מהותי במצבו הבריאותי של החולה כמו נכות, ולעתים אף למותו.

המשפחות המגישות את התביעות בנושא רשלנות רפואית הן משפחות כואבות שכל ההתנהלות מול הרופאים ומול בתי המשפט קשה להם מאד נפשית. הם מבקשים לקבל פיצוי כספי נאות בגין הנזק הרב שנגרם לחולה ולמשפחתו, וגם כדי להתריע בפני הגורמים השונים במערכת הבריאות על מה שקורה במרפאות ובבתי החולים השונים.

עורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית הוא בעל ידע וניסיון רב הן בתחום המשפטי והן בתחום הייחודי של רשלנות רפואית הכולל ידע רפואי רב. מעבר לכך הוא טיפל בתיקים רבים שכללו הופעות בבתי משפט, חקירה של מומחים שהגיעו להעיד מטעם התביעה ומתן תשומת לב מיוחדת לפרטי פרטים כדי להוכיח שהם לא בקיאים בחומר כפי שהיו אמורים להיות ולכן זו אחת הסיבות שכשלו בהערכות הרפואיות וגרמו לתוצאות הנוראיות בתיק.

במקרים רבים, מתווספת לתיק התביעה חוות דעת של רופאים מומחים שפגשו את החולה והם אלה המדווחים ממקור ראשון על מצבו הרפואי, הנפשי, על מגבלותיו ועל כל הקשור לכך. מעבר לחוות הדעת המודפסת המוגשת לבית המשפט ולנתבעים, עורך הדין המנוסה מדריך את העד המומחה מהן הנקודות האקוטיות שחשוב שיאמר על דוכן העדים, נותן לו כמה משפטי מחץ שחשוב שיאמר אותם על דוכן העדים שישכנעו את השופט שאכן מדובר כאן ברשלנות רפואית.

חלק מהותי בתביעה הוא קביעת הנזק הכספי המצטבר עד עתה והערכת שווי העלויות הכספיות החודשיות שיהיה על החולה לשלם בעתיד או לחילופין, אם אדם נפטר עקב הרשלנות הרפואית, מחשבים את ההפסדים שנגרמו למשפחתו בגין היעדר ההכנסות, הפסקת הצבירה של הזכויות הסוציאליות, מצבם הנפשי של בני המשפחה הקרובים כמו בני זוג, ילדים והורים בעקבות המקרה המצער וכל נזק נוסף שאפשר לכמת אותו בכסף.

האם מאמר זה עזר לך?